Hopp til innhold

Delstatsfengselet i Vacaville, California

25. DESEMBER 2020
USA

En åndelig livline for innsatte til tross for nedstengning

En åndelig livline for innsatte til tross for nedstengning

Da fengsler over hele USA stengte for besøkende på grunn av covid-19-pandemien, sluttet hundrevis av Jehovas vitner med de besøkene de regelmessig hadde pleid å foreta i fengsler for å tilby bibelsk litteratur og lede bibelstudier. Dermed ble en åndelig livline for tusenvis av innsatte kuttet. Men våre brødre har tatt i bruk metoder som gjør at de kan fortsette å forkynne for innsatte i fengsler samtidig som de tar hensyn til de smitteverntiltakene som er innført på grunn av covid-19.

Bror Dan Houghton, som er med på å koordinere fengselsforkynnelsen i det området avdelingskontoret i USA fører tilsyn med, sier: «Vi var bekymret for alle dem som er avhengige av besøkene våre for å få åndelig mat. Nå trenger de oss mer enn noen gang.»

Bror Micah Seierstad kontaktet fengselsledelsen i et av fengslene i Vacaville i California for å spørre om tillatelse til å sende videomateriale fra JW Broadcasting-programmer til fengselet der. Overraskende nok ba fengselsledelsen ham om å skaffe videomateriale som de kunne vise på den interne tv-kanalen som brukes i alle de 33 fengslene i California. Det førte til at 130 000 innsatte fikk mulighet til å se programmet for det regionale stevnet «Gled dere alltid!» Det ble delt opp i videoer på 28 minutter, og hver dag ble det vist tre videoer.

Bror Seierstad sier: «Det er fantastisk å se Jehovas hånd i dette. Når han vil at noe skal gjøres, kan ingenting stoppe ham!»

Våre brødre fikk vite at fengselsledelsen ved Sarasota kretsfengsel i Florida ville at «inspirerende bøker» skulle gjøres tilgjengelig for de innsatte for å hjelpe dem til å takle den ekstra belastningen som nedstengningen medfører. Brødrene bestemte seg derfor for å tilby dem bibler og forskjellige bibelske publikasjoner på engelsk og spansk. Fengselsledelsen tok imot tilbudet. Brødrene ordnet også med at det kunne ledes bibelstudier via videokonferanse. En av de innsatte skrev til den broren som leder et virtuelt bibelstudium med ham: «Jeg gleder meg til ‘besøkene’ dine. De oppmuntrer meg til å lese Bibelen. Jeg har fått et nytt syn på framtiden.»

Bror Manolo Rodriguez bærer ut 70 bibler på engelsk og spansk og 30 bibelske publikasjoner fra hjemmet sitt og setter dem i bilen til betjenter fra Sarasota kretsfengsel, som har kommet for å hente litteraturen

Vi gleder oss over at verken en pandemi eller fengselsmurer kan hindre vår kjærlige Far, Jehova, i å dekke interesserte menneskers åndelige behov. – Salme 139:7–10.