Пређи на садржај

Пређи на садржај

С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | ДА ЛИ МОЖЕТЕ БИТИ БЛИСКИ С БОГОМ?

Да ли сте блиски с Богом?

Да ли сте блиски с Богом?

„Када имаш близак однос с Богом, то ти пружа осећај сигурности и испуњености. Знаш да ти Бог увек жели само најбоље.“ (КРИСТОФЕР, МЛАДИЋ ИЗ ГАНЕ)

„Бог види када си усамљен и пружа ти више љубави и пажње него што би икада могао да замислиш.“ (ХАНА, 13 ГОДИНА, АЉАСКА)

„Сазнање да имаш близак однос с Богом је нешто најдрагоценије што ти улива неописиви мир!“ (ЏИНА, ОКО 45 ГОДИНА, ЈАМАЈКА)

Кристофер, Хана и Џина нису једини. Многи широм света су уверени у то да их Бог сматра својим пријатељима. А ви? Да ли бисте за себе рекли да сте блиски с Богом? Или бисте волели да му се приближите? Можда се питате: ’Да ли је стварно могуће да обичан човек буде пријатељ са Свемоћним Богом? Ако јесте, на који начин?‘

МОГУЋЕ ЈЕ БИТИ БЛИЗАК С БОГОМ

Према Библији, могуће је имати близак, лични однос с Богом. У њој се каже да је Бог верног човека Аврахама назвао својим пријатељем (Исаија 41:8). Поред тога, запазите срдачан позив који је забележен у Јаковљевој 4:8: „Приближите се Богу, и он ће се приближити вама.“ Дакле, јасно је да је могуће бити близак с Богом — бити његов пријатељ. Али пошто је Бог невидљив, како му се можете приближити и бити у добром односу с њим?

Да бисмо одговорили на то питање, осмотримо како настаје пријатељство између два човека. Они најпре кажу једно другом како се зову. Затим, док редовно разговарају о својим мислима и осећањима, постају све ближи. Сваки пут када ураде нешто један за другога, њихово пријатељство постаје још чвршће. Нешто слично се може рећи и за развијање блиског односа с Богом. Хајде да то осмотримо.