Пређи на садржај

Браћа и сестре дочекују Шамила Хакимова по изласку из затвора

16. MAJ 2023.
ТАЏИКИСТАН

Седамдесетдвогодишњи брат Шамил Хакимов пуштен из затвора у Таџикистану

Седамдесетдвогодишњи брат Шамил Хакимов пуштен из затвора у Таџикистану

Дана 16. маја 2023, брат Шамил Хакимов је пуштен из затвора у Таџикистану, где је више од четири године био затворен због своје вере.

Шамил је и пре 2019, када је ухапшен, имао висок крвни притисак, срчано обољење и друге болести. Међутим, у затвору није добијао адекватно лечење. Због тога се његово стање погоршало и добио је гангрену која му је захватила ногу и стопало.

Па ипак, иако је у затвору био у тешким условима и трпео болове, остао је позитиван захваљујући томе што је размишљао о одређеним стиховима из Божје Речи.

Шамила су браћа и сестре дочекали испред затвора с натписом „Шамиле, волимо те!“

Шамил је у својим молитвама често спомињао речи из Псалма 141:8, где пише: „Моје очи су упрте у тебе, Свевишњи Господе Јехова. Ти си моје уточиште.“ Осим тога, велику утеху су му пружале речи из Исаије 49:13, 16, где се каже да су имена оних који су у невољи симболично говорећи урезана на Јеховине дланове. Те речи су га увериле да, иако је иза решетака, Јехова га неће заборавити.

Шамилу је утеха коју је црпео из Јеховине Речи помогла да остане радостан и чак да храбри друге. Један брат који је редовно био у контакту с њим каже: „Први пут кад сам га позвао телефоном, очекивао сам да ће му се у гласу осетити да је тужан и сломљен. Али напротив, он се јако добро држао. Остао је позитиван у свим околностима и често би он нас развеселио.“

У Тужбалицама 3:25 пише: „Јехова је добар према ономе ко се узда у њега, према ономе ко га тражи.“ С потпуним поуздањем се молимо Јехови да и даље буде добар према Шамилу и осталој браћи и сестрама који радосно истрајавају у Таџикистану.