Пређи на садржај

Просветни радници на Филипинима одушевљени сајтом JW.ORG

Просветни радници на Филипинима одушевљени сајтом JW.ORG

Јеховини сведоци су 2016. имали прилику да представе едукативну вредност кратких филмова и чланака са свог сајта jw.org просветним радницима у провинцији Северна Замбоанга, на Филипинима. Сведоци су најпре посетили Школску управу у Дипологу, главном граду те провинције. Запослени у тој управи су били толико одушевљени сајтом да су позвали Сведоке да одрже 30-минутне презентације на три предстојећа семинара за просветне раднике из неколико општина у Северној Замбоанги.

Како су изгледале презентације?

Сведоци су на сваком семинару приказали неколико изабраних кратких филмова и онлајн чланака пред око 300 наставника. Присутнима се посебно допала тема „Како изаћи на крај с дуговима“. Многи наставници су увидели да ће ова презентација користити не само њиховим ученицима већ и њима. Сви су узели по трактат Ко нам може пружити одговоре на најважнија питања? који говори о интересантним и корисним информацијама на сајту jw.org. Неки наставници су преузели кратке филмове са сајта.

Прве три презентације су наишле на тако добар пријем да је Школска управа ове провинције организовала да се одрже додатне презентације за око 600 саветника за професионалну оријентацију и наставника. И овај пут, упућене су многе искрене похвале.

„Овај веб-сајт је од велике помоћи“

Неки од присутних су касније објаснили како су им ове презентације и веб-сајт помогли. „Желим да изразим своју захвалност“, рекла је једна наставница. „Овај сајт ми је помогао у раду са ученицима.“ Друга наставница је рекла: „Много тога треба да научим, посебно како да се изборим са стресом. Овај веб-сајт је од велике помоћи не само младима него и старијима.“

Више од 350 просветних радника који су присуствовали овим презентацијама затражило је додатне информације. Сведоци су обезбедили додатну литературу и пружили практичне савете из Библије свима који су то тражили.

Јеховиним сведоцима је драго што је преко 1000 просветних радника погледало ове презентације у Северној Замбоанги и сазнало како веб-сајт jw.org може бити извор корисних информација. Ово вредно наставно средство може користити просветним радницима широм света јер пружа обиље етичких, моралних и духовних савета. a

a Образовне институције на Филипинима имају задатак не само да пренесу знање својим ученицима већ и да „учврсте етичке и духовне вредности [и да] им помогну да израсту у карактерне и одговорне особе“ (Устав Републике Филипини из 1987, члан 14, став 3.2).