Пређи на садржај

Сасвим другачији затвореници

Сасвим другачији затвореници

 Један човек је 2011. из Еритреје избегао у Норвешку. Када су га Јеховини сведоци срели и започели разговор с њим, рекао им је да је упознао Сведоке у својој земљи. Док је био у војсци, видео је да Сведоци затворени због својих уверења нису попустили под притиском да се прикључе војсци, чак ни када су их окрутно злостављали.

 Изненада се догодило нешто због чега је овај човек и сам завршио у затвору. Тако је упознао тројицу Сведока – Паулоса Ејасуа, Негеду Теклемаријама и Ајзака Могоса, који су затворени због своје вере још од 1994.

 Док је био у затвору, овај човек је из прве руке видео да Јеховини сведоци живе по ономе што проповедају. Приметио је да су искрени и да су чак делили храну с другим затвореницима. Посматрао је како сваког дана заједно проучавају Библију и позивају друге да им се придруже. Они су могли бити ослобођени да су потписали документ у ком изјављују да више неће служити Јехови, али су то одбили.

 Све то је на овог искреног човека оставило тако снажан утисак да је у Норвешкој хтео да упозна Јеховине сведоке и сазна због чега имају тако снажну веру. Кад су Сведоци ступили у контакт с њим, одмах је почео да проучава Библију и присуствује састанцима.

 У септембру 2018, крстио се као Јеховин сведок. Он сада користи сваку прилику да пронађе људе из Еритреје и Судана и подстакне их да проучавају Библију и развију снажну веру у Бога.