Пређи на садржај

Пређи на садржај

 С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | ЗАШТО ЧИТАТИ СВЕТО ПИСМО?

Добра вест за све људе

Добра вест за све људе

Исусово ускрсење је ојачало веру његових ученика и подстакло их на још већу ревност. Посебно се истицао апостол Павле, који је путовао широм Мале Азије и Средоземља, оснивао скупштине и јачао сувернике како би остали морално чисти и издржали жестоко прогонство. Упркос свим изазовима, хришћанство је цветало и ширило се.

И сам Павле је доживео прогонство. Чак и док је био у заточеништву, јачао је сухришћане путем посланица у којима су се налазили савети и охрабрење. Такође их је упозоравао на велику опасност — отпадништво. Под надахнућем светог духа, Павле је прорекао да ће се међу хришћанима појавити „окрутни вукови“ који ће износити „искривљена учења да би одвукли ученике за собом“ (Дела апостолска 20:29, 30).

До краја првог века, појавило се отпадништво. У то време је апостол Јован од ускрснулог Исуса добио Откривење, то јест пророчанску визију о будућности. Као што је Јован написао, никакво противљење или лажни учитељи не могу спречити Бога да у потпуности оствари оно што је наумио са земљом и људима. Добра вест о Божјем Краљевству ће се проповедати „свим народима и племенима и језицима и народностима“ (Откривење 14:6). Земља ће бити претворена у Рај и сви који желе да врше Божју вољу моћи ће да живе на њој!

Да ли и вама то звучи као добра вест? Да ли желите да сазнате шта преко Светог писма Бог жели да каже људима и како нам то може користити данас и у будућности?

Можете читати Свето писмо онлајн на сајту www.mt711.com. На том сајту можете наћи и брошуре Свето писмо — коју нам поруку преноси? и Добре вести из Светог писма. Ту се такође налази књига Шта Библија заиста научава? и друге публикације у којима се разматра зашто се можемо поуздати у Свето писмо и како можемо применити практичне савете из те књиге у свом животу и у породици. Више информација можете добити и од Јеховиних сведока.

(Темељено на Делима апостолским; Ефешанима; Филипљанима; Колошанима; Филимону; 1. Јовановој и Откривењу.)