Vrati se na sadržaj

Volonteri ispred podružnice u Kolumbiji

29. SEPTEMBAR 2023.
KOLUMBIJA

Renovirani objekti podružnice u Kolumbiji otvorili vrata za posetioce

Renovirani objekti podružnice u Kolumbiji otvorili vrata za posetioce

Veliki projekat renoviranja naše podružnice u Kolumbiji je završen, a trajao je od februara 2019. do marta 2023. U njemu je učestvovalo preko 200 braće i sestara, uključujući i volontere iz Australije, Kanade, Čilea, Dominikanske Republike, Velike Britanije i Sjedinjenih Država.

Majka sa sinom u obilasku renoviranih objekata podružnice

Počevši od 1. juna 2023, omogućeni su obilasci renoviranih objekata. Brat Džon Rodrigez nikada dosad nije posetio podružnicu jer se krstio za vreme pandemije koronavirusa. Rekao je: „Posao koji je ovde odrađen je dokaz Jehovine ljubavi i dobrote. Zahvalan sam i srećan što sam deo ove predivne organizacije.“ Drugi brat je rekao: „Zadivljujuće je kako su braća koristila najnoviju tehnologiju i ono što su imali na raspolaganju. Ovaj projekat pokazuje koliko Jehovina organizacija napreduje.“

Podružnica se nalazi na oko 42 kilometra severozapadno od glavnog grada, Bogote. U njoj se nadgledaju naše aktivnosti u Boliviji i Kolumbiji. Osim toga, štampaju se publikacije kako za Kolumbiju tako i za Ekvador, Peru i Venecuelu. Renovirani objekti će još bolje služiti tome da se podupiru naše aktivnosti u tim zemljama. Ukupno je renovirano preko 350 kancelarija i stambenih jedinica. Napravljeno je 156 novih kancelarija, kao i nove učionice i konferencijske sale. Posetioci koji dođu u obilazak Betela sada imaju više toga da vide.

Renovirana sala sa 420 mesta u kolumbijskoj podružnici. Umetnuta slika: braća renoviraju salu

Brat Te Bule, koordinator Odbora za gradnju, rekao je: „Iako nije bilo lako raditi zbog pandemije i ograničenog broja volontera, videli smo kako nas je Jehova podržavao. Volonteri su rado i vredno pomagali iako nisu imali prethodno iskustvo u nekim poslovima. Videli smo kako ih je Jehova, kao i mnoge verne Božje sluge iz prošlosti, uz pomoć svog svetog duha obučio da postanu vešti.“

Sigurni smo da će se zahvaljujući renoviranju naših objekata podružnice podupreti sve veći napredak u propovedanju u ovim krajevima sveta (Dela apostolska 1:8).